måndag 25 november 2013

Piazollasjal i Alpacka från Madejas och Teetee

Nu har jag kommit in i en sjalperiod. Tycker det är så roligt att testa nya mönster på sjalar och ser jag ett garn så tänker jag hela tiden;  Tro vilken sjal jag kan göra i det där garnet! Mönstret till denna sjal hittade jag hos Garnfia som gjort det fina mönstret. Den heter Piazolla och mönstret hittar ni här. Min sjal är stickad i Alpacka så den är så mjuk och skön. Den melerade spetsen är stickad i Madejas Fin och och den enfärgade gröna delen är gjord i TeeTees Alpacka. Båda garnsorterna är härliga att sticka i och kan rekommenderas. Madeja garnet vet ni sen tidigare att jag gillar. Det har jag skrivit i tidigare inlägg. Titta gärna på de inläggen så får ni lite mer historia om garnet.
Sjalen går att bära på många sätt runt halsen. Den skulle säkert också vara snygg lite löst hängande runt axlarna utanpå en blus.

Här är garnet jag använt till min sjal.
 
Trevlig måndagskväll!

torsdag 21 november 2013

Hitchhiker sjal i Caleido lace!

Nu är min hitchhiker sjal i garnet Caleido lace från Austermann klar och jag är helnöjd. Gillade verkligen färgmeleringen i garnet samt att sjalen var rolig att sticka. Caleido lace är ett tunt garn i 85 % babyalpacka och 15 % ull. Nystanen är på 50 g och 250 meter och kostar 90 kr nystanet. Ett nystan räcker till en sjal. Jag har tagit hem garnet i två färger till att börja med men nu när jag stickat i det ska jag absolut ta hem några fler färger. Tänkte visa er lite bilder på sjalen jag stickat samt på de färger jag har hemma i butiken. Är det någon som blir sugen på att köpa garnet men som inte kan komma till butiken hör gärna av er så skickar jag garnet.
Ha det bra!
Ann-Louise


tisdag 19 november 2013

Ny leverantör! Svenska Kinna textil och danska Hjertegarn

På garnmässan i Örebro beställde jag garner från en ny leverantör. Kinna textil och Hjertegarn från Danmnark. De har många fina garner i bra kvalitéer. De garner jag beställde hem var Incawool i
100 % ull. Ett lite tjockare ullgarn som går att tova.
Sedan beställde jag det alltid så populära garnet Milano i 80 % ull och 20 % alpacka. Det är det garnet som den populära Åremössan är stickad i. Gratis mönster till Åremössan hittar ni hos Kaki.20111110-105017.jpg
Milanogarnet kostar 95 kr per nystan och finns i butiken i dessa färger

 
Ha en skön tisdagskväll!
 
 

söndag 17 november 2013

Underbara sjalgarner från ny leverantör!

Jag har fått in två nya sjalgarner i butiken. De är så mjuka och härliga och i helt underbara färger. Det första garnet är Zauerball Laceball 100 från Shoppel-Wolle i 100 % merinoull. Bollarna ligger på 1 hg och är på hela 800 m, så det är ett mycket tunt mjukt garn. På ravelry kan ni hitta många fina mönster och inspirationsbilder till detta garn. Det finns just nu i de två färgerna som är på bilden nedanför, men fler färger kommer att komma in i butiken. 
Det andra garnet jag fått hem är också från Shoppel-Wolle. Det är i 80 % extra fin ull (Virgin wool) och 20 % silke. Detta garn ligger på härvor på 1 hg som är på 600 m. Otroligt mjukt garn som finns i fyra melerade färger. På mässan i Örebro fanns det en sjal uppstickad i detta garn som var helt underbar. Mönster på den sjalen kommer att komma in i butiken. Många fina mönster till detta garn hittar ni också på ravelry. På bilden kan ni se de fyra färgerna som garnet finns i. Färgerna är ännu finare i verkligheten.

Ha det bra alla stickerskor och dröm om alla fina sjalar ni kan sticka med detta garn så hörs vi snart igen!

Ann-Louise